Menu
Gränsfors Bruks

Gränsfors hakmes

Gränsfors Bruks
Gränsfors hakmes
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Maakt aanmaakhout.

  De kleinere en lichtere versie van een kloofbijl: dankzij de concave snijkantgeometrie en een stalen steelbeschermer is deze bijl ideaal om houtblokken kachelvriendelijk te bewerken. Het handvat is lang genoeg om met beide handen te kunnen werken.

  Handgemaakt en gesigneerd. Bijlen van Gränsfors Bruks

  Laveloze eisen en zorgvuldige zuinigheid zijn de twee houdingen waarmee de Zweedse smeden rond Gabriel Brånby in Gränsfors Bruks hun beroemde bijlen maken. Overvloedig zijn de eisen aan het materiaal (een speciaal gelegeerd bijlstaal en het beste hickory handvathout), overvloedig is ook de tijd die elke smid neemt om zijn bijlsteel te smeden, te harden, te temperen, recht te trekken, te slijpen en te polijsten, afgeronde inkepingen toe te voegen voor een betere grip, te passen en vast te zetten. (De twee letters in de kop van elke bijl zijn de initialen van de persoon die hem gemaakt heeft). Het ene na het andere resultaat: bijlen die licht en evenwichtig in de hand liggen en, op een manier die niet helemaal te verklaren is, duidelijk mooier zijn dan hun soortgenoten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 79413

   Handgesmede bijlkop met doorgeharde en gepolijste snijkant. Handvat van hickory hout. Met lemmetbeschermer van plantaardig gelooid rundleer. Gemaakt in Zweden, bladlengte 7,5 cm, totale lengte 48 cm. Gewicht 1,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   [an error occurred while processing the directive]

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen