Menu

Gieter Terracotta

Gieter Terracotta
Gieter Terracotta
9,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf begin juli, nu beschikbaar voor bestelling

Algemene informatie

Wat in de omgeving haalbaar is, moet uit de omgeving komen. Dat vonden wij meer dan 30 jaar geleden juist, en daar houden wij nog steeds aan vast. Wat heeft onze terracotta irrigatie kegel hier mee te maken? Wel, we laten het liever in Europa maken dan in Azië: door een pottenbakker in Frankrijk.

Vervangt de gieter

Een terracotta kegel die de watertoevoer overneemt voor al die planten in huis en tuin die u - tijdens een korte vakantie - niet zonder water wilt laten staan. De kegel, die met de hand wordt gevormd en bij lage temperaturen wordt gebakken, is aan de bovenkant voorzien van een ronde houder voor schroefdoppen van flessen van standaardafmetingen. Je maakt een paar gaatjes in zo'n ding, schroeft het op een geschikte fles gevuld met water en drukt het dan in de uitsparing in de kegel. De kegel wordt dan samen met de waterfles in de (eerder bevochtigde) grond gestoken - een deel van het water uit de fles druppelt geleidelijk in de kegel totdat het keramische materiaal volledig verzadigd is en het vocht via het poreuze, waterdoorlatende oppervlak aan de omringende grond wordt afgegeven; totdat een evenwicht is bereikt. Hoe droger de grond, hoe meer water er binnenstroomt; het proces komt altijd tot stilstand wanneer de grond voldoende verzadigd is met vocht. De fles op de kegel kan dus zowel een reservoir zijn als een betrouwbare indicator voor wanneer het tijd is om water te geven.

Productinformatie

Artikel nummer 66800

Hoogte 16 cm, Ø 7,5 cm. Gewicht 290 g.
Vorm en afmetingen van de kegel kunnen variëren.
Levering zonder fles.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu