Mifuko

Fietsmand Chinees Riet

Mifuko
Fietsmand Chinees Riet
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Geweven lichtgewicht. Fietsmand van Chinees riet

  Deze fietsmand is geweven van lichtgewicht Chinees riet, ook wel olifantsgras genoemd. Hij wordt door middel van leren riemen en messing rolgespen aan het stuur bevestigd en past daardoor op bijna elke fiets. Als je hem eraf haalt, kan hij bijvoorbeeld als boodschappenmand worden gebruikt en dan comfortabel aan het stuur worden gedragen. De bodem en zijkanten van de fietsmand zijn strak geweven zodat er niets doorheen kan vallen. Het hier gebruikte Chinese riet komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, maar is afkomstig uit Ghana, waar de mand ook door Ghanese handwerksters met de hand wordt geweven. Het natuurlijke materiaal is duurzaam en flexibel, maar niet immuun voor aanhoudend vocht. Overigens kunt u op het bijgevoegde bordje, waarop de vrouwen hun naam zetten, zien wie uw fietsmand heeft geweven.

  Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

  De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de langdurige banden tussen de twee Mifuko-ontwerpers en Kenia. Mifuko werkt nu met ongeveer 400 vrouwen die voornamelijk op het platteland wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en sieraden maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in de ontwerpen van de producten zijn verwerkt. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Ze kunnen hun eigen netwerk opbouwen en eindelijk iets bijverdienen voor hun levensonderhoud, want voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen werken in de landbouw. Pas als hun eigen velden zijn bewerkt en de dieren zijn verzorgd, weven ze tapijten of maken ze manden en tassen voor Mifuko, waarmee ze een extra inkomen verdienen dat hen vaak door tijden van droogte redt.

  Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210451

   Chinees riet gevlochten, met handvat. Bevestigingsriem van leer, plantaardig gelooid. Sluitingen van messing. Gemaakt in Ghana. De mand mag niet permanent worden blootgesteld aan vocht en nattigheid, dus laat hem niet in de regen staan.
   L 40 × B 28,5 × H 20 cm (H met hengsels 25,5 cm). Gewicht 600 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen