rollholz

Dubbele kogel beuken

rollholz
Dubbele kogel beuken
  € 29,90
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  De deegroller dubbele bal. Voor gericht rollen.

  Met de dubbele bal van de roller kunnen gespannen delen van het lichaam gericht worden gemasseerd, met name de fascia en de spierweefsels van de nek, rug, armen en benen en de voetzolen, die in het dagelijks leven vaak worden belast. De dubbele bal kan ook worden gebruikt ter ondersteuning van de mobilisatie van de romp en de rug. Een zeer gedetailleerde oefenhandleiding ("Fascial training with rolling pin") met veel uitleg en illustraties is na aankoop als e-book te downloaden van de website van de rolling pin.

  Fasciatraining met rollholz

  Deze houten boeiboorden en ballen zijn afkomstig van de Freiburgse fabrikant rollholz. Onze aanvankelijke vrees dat ze juist vanwege het materiaal te hard zouden zijn, is door de eerste roltest al weggenomen, nee, weggerold. Integendeel, het gladde, haptisch uiterst aangename houten oppervlak voelt fluweelachtig-warm aan bij contact met de huid. U bepaalt altijd zelf de intensiteit van de druk; afhankelijk van de oefening is elke rollholz fascia roller dus zeer veelzijdig. Het hout voor de fasciarollen en de dubbele kogel komt uit het Zwarte Woud, waar het ook in het hoofdkantoor in Freiburg wordt gedraaid en zuiver bewerkt en alleen geolied. Dit maakt de rollholz fascia rollers een uitstekend alternatief voor kunststof rollers, niet alleen haptisch en esthetisch, maar ook ecologisch. Alleen het gewicht van de grote rollholz fascia roller is met twee en een halve kilogram iets hoger. Maar omdat bij fascietraining het lichaamsgewicht op de fascierol wordt gebruikt, is het grote, zwaardere model even gemakkelijk te hanteren als de lichte.

  Onzichtbaar netwerk. Fascia

  Fasciae lopen door ons hele lichaam als bindweefsel omhulsels en oppervlakken. Ze omsluiten alle spieren en organen en zorgen ervoor dat ze tegen elkaar kunnen worden bewogen en dat alles "in vorm" blijft. De fasciën vormen een eigen systeem dat, als onderdeel van het steun- en bewegingsapparaat, ons lichaam bij elkaar houdt, spierkracht kan overbrengen en zo informatie over bewegingen, maar ook over pijn aan de hersenen kan doorgeven. Door overbelasting, blessures of verkeerde posities en gebrek aan beweging kunnen de fasciën aan elkaar kleven en verharden of verdraaien, wat kan leiden tot spierspanning, soms ver van de oorsprong. Dit kan worden voorkomen door de fascia te trainen.

  Blijf soepel. Met fascietraining

  In het dagelijks leven maken veel bewegen en intensief rekken en strekken al deel uit van fascietraining, waarmee je 's ochtends kunt beginnen met uitgebreid rekken en strekken. Voor gerichte fascie-training kun je het beste fascia-rollers gebruiken - sommigen van jullie kennen ze misschien al van fysiotherapiepraktijken of yogalessen. Ze stellen je in staat de fascia en weefsels in de verschillende delen van het lichaam rechtstreeks te "bewerken", zodat ze zich kunnen ontspannen en elastisch blijven. De rollers zijn er in verschillende maten en vormen, zodat u met de juiste fascia roller effectief door bijna elk deel van het lichaam kunt "rollen en rollen".

  Productinformatie

  Artikel nummer 203360

   Beukenhout (herkomst Duitsland), behandeld met natuurlijke lijnolie. Gemaakt in Duitsland. Geleverd in een 100% katoenen zak. Ø 7 cm per bal, totale lengte 15 cm. Gewicht 280 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen