Menu
Carl Hansen & Son

Deense fauteuil

Eik
Carl Hansen & Son
Deense fauteuil
Eik
  € 3.400,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Zitten op de Scandinavische manier

  De symbiose van lichtheid en stevigheid is een kenmerk van Scandinavisch meubeldesign en deze stoel is daar een uitstekend voorbeeld van. De Deense architect en meubelontwerper Ole Wanscher (1903-1985), bekend om zijn zeker gevoel voor proporties, ontwierp de "Koloniale stoel" in 1949, en hij komt nog steeds uit dezelfde meubelmakerij als de eerste editie destijds.

  Als uit een enkele mal

  Het vergt inderdaad veel ervaring om zo'n delicate fauteuil te bouwen - Deense meubelmakerskunst in feite - en een enorm vakmanschap: bijvoorbeeld voor de meubeltechnisch ingewikkelde vormgeving van de armleuningen. De vreugde van het handgemaakte detail wordt in deze fauteuil compromisloos gehandhaafd, zelfs wanneer hij half verborgen is. De hoogwaardige, klassieke frameconstructie vereist geen schroeven, en wanneer de armleuning en het frame van de zitting worden samengevoegd, lijkt het hout letterlijk in het hout te smelten. Het rietweefsel voor de echte rotanvoet wordt in Denemarken geweven. De zit- en rugkussens zijn bekleed met eendendons en een deel PE-vlokken en bedekt met volnerf anilineleer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 42689

   Ontwerp van Ole Wanscher, 1949. Gemaakt in Denemarken. Gemaakt van Duitse eik of Amerikaanse walnoot. Oppervlakte harde was olie. Rotan bekleding. Hoogte 84,5 cm, breedte 64 cm, diepte 69 cm. Zithoogte 45,5 cm, zitvlak 45,5 x 48 cm. Gewicht 8,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen