Menu
Croots

Croots Wastas

Olive
Exclusief
Croots
Croots Wastas
Olive
  Olive
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Partner (niet alleen) voor zakenreizen

  Croots heeft de bijpassende toilettas gemaakt van hetzelfde materiaal en met dezelfde afwerking als de laptoptas. Met zijn compacte formaat van 23 × 14 × 9 cm is hij ideaal voor weekend- of zakenreizen en past hij gemakkelijk in de handbagage. Het sterke 24-oz katoenen canvas is gewaxt, dus het is behoorlijk slijtvast en tot op zekere hoogte waterafstotend. En wat de ritstape suggereert (en hoopt) als de tas gesloten is, wordt aan de binnenkant ook echt waargemaakt, want de voering gloeit in het mooiste, warme siganalrood. Croots maakte het speciaal voor ons van katoen (in plaats van plastic). Het hoofdvak is niet verder onderverdeeld, maar twee vakken over de hele breedte aan de zijkanten houden de boel netjes. De schouderriem is gemaakt van 3 mm dik tuigleer.

  British Craft. Tassen van Croots

  Het Britse label Croots is een van de lederwarenfabrikanten die in korte tijd de reputatie van een traditioneel bedrijf hebben verworven. Je hebt dus niet altijd eeuwenlange ervaring nodig, maar je moet eerst je vak verstaan en dan de juiste materialen gebruiken. Dat is wat John en Margaret Smith voor ogen hadden toen zij in 1978 onder het label "Field Sports Products" de eerste tassen en koffers voor de jacht en het vissen produceerden: op traditionele wijze en van degelijke materialen zoals sterk tuigleer en robuust katoenen canvas. Later kwamen daar reistassen en kleine lederwaren bij. Toen dochter Jackie en schoonzoon Allistair Croot het bedrijf in 2004 overnamen, veranderden ze niets, behalve de naam. Sindsdien is "Croots" wereldwijd een synoniem geworden voor Brits vakmanschap en degelijke tassen; zelfs de koninklijke familie bezit een paar Croots-tassen. De tassen worden ontworpen en vervaardigd op de locatie van het bedrijf in Malton, North Yorkshire. En ook de materialen komen van het eiland: het weven gebeurt in Keighley, West Yorkshire, het gewaxte katoenen doek is afkomstig van de traditionele Schotse fabrikant Halley Stevensons, het beslag komt uit gieterijen in Walsall, West Midlands, of Sheffield. Alleen de ritsen zijn afkomstig van Riri in Zwitserland. Ten slotte is het leer plantaardig gelooid en afgewerkt in de beste zadelmakerijstijl. Het meeste leer is Engels Bridle Leather, dat vooral wordt gebruikt voor zadels, hoofdstellen en riemen, omdat het nauwelijks afgeeft dankzij een speciaal looiproces.

  Productinformatie

  Artikel nummer 29209

   Canvas van 100% katoen, basisgewicht 680 g/m², herkomst Groot-Brittannië. Kleur olijf. Voering 100% katoen, kleur rood. Draagriem van koeienhuid (dikte 3 mm), kleur donkerbraun. Messing rits van RiRi, met lederen rits. Gemaakt in Engeland. 23 × 14 × 9 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten