Menu
Nijssen Tuin & Bulbs

Bloembollen Geurende bolbloemen

(76 stuks)
Nieuw
Nijssen Tuin & Bulbs
Bloembollen Geurende bolbloemen
(76 stuks)
  € 47,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf begin september, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Deze verpakking bevat:

  3 koningslelies (Lilium regale) Het is onduidelijk of de heerlijke geur of de prachtige bloei van deze lelie hem zijn naam heeft gegeven. Zeker is dat het ook een zeer tuinvriendelijke en robuuste lelie is. De zware geur van de zuiver witte, trechtervormige bloemen doet denken aan vanille en verspreidt zich gedurende de hele maand juli op grote schaal door de tuin. De hoogte varieert tussen 80 en 140 cm. Assortiment 22/+.5 Iris 'Scent Sational' (Iris reticulata) Deze vrij nieuwe iriscultivar overtuigt - de naam zegt het al - met een sensationele geur: zoet, intens en doet denken aan viooltjes. Voordat het blad zich volledig ontvouwt, openen in maart de blauwviolette bloemen met de typische gele vlek; hoogte ongeveer 15 cm. Assortimentsgrootte I.10 stuks Jonquilla narcis 'Henriques' (Narcissus jonquilla var. henriquesii) Deze narcis, die slechts 25 cm hoog is, verspreidt een heerlijke geur van oranjebloesem, uit maximaal vijf heldergele bloemen per steel. De bloeiperiode is heerlijk lang: van eind februari tot eind april. Assortiment 9/+.10 stuks Triomftulp 'Couleur Cardinal' (Tulipa hybride) Deze ongevulde tulp met de fluweelachtige glans is al sinds 1845 in cultuur. De geurende bloemen hebben een sterke glans zonder opdringerig te zijn: warm scharlakenrood met een blauwachtige zweem. Het ras is langlevend en robuust en is een klassieker geworden. Hoogte 35 cm, bloeit in mei. Assortiment 12/+.20 stuks Winterling (Eranthis cilicica) Winterlings verspreiden de eerste sterke geur van het vroege voorjaar: zoet, fris en verreikend. Deze 5 cm hoge soort heeft fijner blad en wat grotere, goudgele bloemen dan de gewone winterling. Vanaf maart zijn ze een belangrijke nectarbron voor bijen en hommels. Assortiment 4/+.20 stuks Voorjaarsster 'Alberto Castillo' (Ipheion uniflorum) Deze waardevolle, niet veeleisende plant siert zelfs ongunstige tuinplekjes. Van mei tot juni openen zich zuiver witte bloemsterren boven de frisgroene, 15 cm hoge bladstelen, die een heerlijke honinggeur verspreiden. Assortiment 5/+.5 Murillo tulp 'Pieter Geraedts' (Tulipa hybride) Murillo tulpen boeien niet alleen met zwaar gevulde, weelderige bloemen, maar ook met een intense tulpengeur - die echter alleen in de oudere cultivars te vinden is. Zoals deze soort uit 1952, die in april vuurrood bloeit. Hoogte 25-30 cm. Ras 11/+.3 Lelietjes-van-dalen 'Vierländer Glockenspiel' (Convallaria majalis) Lelietjes-van-dalen verspreiden de heerlijke geur van de vroege zomer in de tuin. Dit ras is speciaal gekweekt voor de snij; het heeft daarom een bijzonder groot aantal klokjes per steel en wordt met 30 cm ongewoon hoog. Sortering maat I.

  Een uitbarsting van kleur het hele jaar door. Met bloembollen

  Bij bloembollen denken we meestal aan het kleurrijke vuurwerk van tulpen, hyacinten en narcissen in april en mei. Bloembollen brengen echter niet alleen in deze korte periode kleur in de tuin, maar ook vanaf eind februari tot aan de zomer en zijn daarom een onmisbaar onderdeel van elke gemengde perkplant. Wij bieden u een ruime keuze, van lage tot hoge groei, in veel verschillende kleuren en vormen, voor grote oppervlakken en kleine nissen en deels ook voor snijbloemen. Een verscheidenheid aan planten die verder gaat dan de gewone en de wens vervult die "vaste plantenpaus" Karl Foerster in zijn inleiding van zijn boek over bollen uitsprak - dat tuiniers eindelijk met nieuwsgierigheid door tuinhekken kunnen kijken zonder het oude gevoel: "Oh, dat heb ik ook in mijn tuin - het bloeit wat later in mijn tuin, maar het staat op een warme huismuur". Alle bollen die wij aanbieden zijn afkomstig van gecontroleerde tuinbouwkundige vermeerdering en niet van wilde bestanden.

  Alle bollen zijn leverbaar vanaf begin september, de sierlelies vanaf eind september. Ze kunnen worden geplant terwijl de grond nog open is; we eindigen de verzending rond half december. Wij bieden u telkens de best beschikbare kwaliteiten. Alle nodige informatie over het planten en de verzorging vindt u op de verpakking of hier in de tekst.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67246

   Het volgende assortiment bevat zulke bolbloemen die de tuin vullen met hun bijzondere geur - van het vroege voorjaar tot de zomer. 76 bollen uit 8 soorten en variëteiten; alle informatie over het planten en de verzorging staat ook op de verpakking.
   De doorgaans nogal tere bolgewassen zien er in grotere hoeveelheden bijzonder mooi uit - daarom verdienen die de voorkeur die zonder problemen in het wild lopen en al snel grotere bloementapijten vormen. Wij bieden hier een selectie van zulke geschikte planten aan: Ze zijn robuust en ongecompliceerd en verwilderen op de meest uiteenlopende plaatsen, bijvoorbeeld in weiden, natuurgebieden, perken en borders.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen