Menu

Beregeningspot voor bloembedden

Beregeningspot voor bloembedden
€ 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf eind oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Handgemaakt aardewerk. Een waterreservoir voor uw bloembedden.

Het principe is al duizenden jaren bekend. Een vat van laaggebakken, dus poreuze klei wordt in de grond begraven en tot de rand met water gevuld. Zodra het kleioppervlak is doorweekt, wordt het opgeslagen vocht naar behoefte weer naar buiten afgevoerd. Zo kunt u de watervoorziening van uw planten ook op hete, droge zomerdagen garanderen - zonder de tuinslang aan te sluiten of de gieters elke avond opnieuw te vullen.

Met zijn vooruitstekende, bolvormige vorm is deze variant van de gieter vooral bedoeld voor gebruik in open perken. Het plaatsen is eenvoudig: kies een plaats in de buurt van de planten die u zeer vaak water moet geven. In het groentebed zijn dat bijvoorbeeld tomaten, komkommers en courgettes. Graaf de pot zo in dat het smalle uiteinde, met inbegrip van de opening en het deksel, niet meer dan één, maximaal twee centimeter boven de grond uitsteekt, en doe het deksel erop na het vullen met water, zodat de inhoud schoon blijft. Om het besproeiingseffect op gang te brengen, kan het nodig zijn de omgeving eerst grondig te besproeien. Als de grond begint op te drogen, loopt er water uit de kleipot - en altijd net zoveel als op dat moment nodig is om het evenwicht te herstellen. Zodra dit is bereikt, stopt ook de watertoevoer en begint de cyclus opnieuw.

Goed voor je planten.

De planten profiteren van dit eeuwenoude idee om een pot van klei (Spaans "olla") te gebruiken om water te geven, omdat zij hun watertoevoer hoofdzakelijk in de wortelzone krijgen. Dit stimuleert bovendien de groei van de wortels - en hoe stabieler en gezonder de wortels van een plant zich ontwikkelen, hoe minder vatbaar de bladeren, bloemen en vruchten zullen zijn. En hoe dieper het wortelstelsel zich naar beneden vertakt, hoe droogteresistenter de bovengrondse delen van de plant worden. Een ander voordeel is dat deze manier van water geven meestal minder slakken aantrekt omdat het grondoppervlak in het bed grotendeels droog blijft. Aangezien het loof van de planten ook niet in contact komt met water, zijn de bladeren in de loop van het seizoen nauwelijks vatbaar voor schimmelziekten.

In het algemeen leidt besproeiing van onderaf tot meetbaar minder verdampings- en kwelverliezen dan bij klassieke besproeiing. Dit betekent dat u zelfs water kunt besparen. Onze tip: bedek de bedden met een extra laag mulch, bijv. gemaaid gazon, brandnetelbladeren of versnipperd materiaal, om het vocht nog langer in de grond te houden.

Productinformatie

Artikel nummer 206318

Terracotta ongeglazuurd, 2-delig. Laag gebakken en dus waterdoorlatend. Inhoud ca. 2,5 l. Opening Ø 8 cm, buik Ø 16 cm, hoogte 25 cm. Gewicht 1,7 kg. Handgemaakt, afmetingen kunnen daarom licht afwijken.

De fabrikant raadt aan één pot per ca. 1,5 m² bedoppervlak te gebruiken. Daarom is het beter meer dan één pot te rekenen voor grotere oppervlakten en voor planten die meer water nodig hebben, en bij de planning ook rekening te houden met de plaats van uw bedden. Planten in de volle zon hebben meestal meer water nodig dan planten in de schaduw of gedeeltelijke schaduw.

Opgelet: Gelieve uw gieters aan het einde van het seizoen uit de perken te halen.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu