Menu

Benedictine dames sandaal

Bruin
Benedictine dames sandaal
Bruin
  36
  € 139,00
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Sandalen van het klooster

  Al bij de eerste inspectie, maar nog meer na gedetailleerde vergelijkingen, werd duidelijk dat dit niet alleen de beste sandaal is die momenteel in een klooster wordt geproduceerd, maar ook een opmerkelijke sandaal qua materiaal, ontwerp en afwerking. Het leer voor deze sandaal komt uitsluitend uit Midden-Europa. Het is doorgeverfd en fijn gepolijst. De flexibele en tegelijkertijd slijtvaste merkrubberen zool zorgt voor het beste loopcomfort. Alle bewerkingen, van het snijden van het leer tot de laatste "afwerking" van de zoolranden, gebeuren met de hand.

  Benedictijnse schoenmakerij in een jong klooster

  Deze klassieke, eenvoudige leren sandalen worden gemaakt in het pas gestichte benedictijnenklooster van Sainte-Marie de la Garde (bij Agen). Het werd in 2002 opgericht door de Provençaalse abdij Sainte-Madeleine in Le Barroux omdat er nu ruimtegebrek was door de vele nieuwkomers. De monniken begonnen in een kleine groep een ouder landelijk pand te renoveren en te verbouwen. Zo legden ze de basis voor een kloosterleven en planden ze ook hun werkmogelijkheden in de nieuwe plaats. In overeenstemming met het gebied plantten zij meer dan 400 notenbomen - walnoten zijn altijd inheems geweest in West-Frankrijk - en richtten zij een bijenstal in. De kleine gemeenschap is sindsdien gegroeid, en de monniken zijn erin geslaagd een goed functionerend nieuw klooster op te richten met alle nodige voorzieningen, met name een kapel. De monniken hebben ook besloten een schoenmakerij voor sandalen op te zetten, omdat zijzelf en vele andere kloosters in Frankrijk daar veel behoefte aan hebben. U kunt dit zelf zien wanneer u een bezoek brengt aan Sainte-Marie de la Garde of Le Barroux. Broeder Sébastien is de meester schoenmaker, en hij hecht veel waarde aan een helder, puristisch ontwerp en de meest nauwkeurige afwerking.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 41159

   Band (breedte 3 cm) en binnenzool rundsleder, plantaardig gelooid, doorgeverfd en fijn gepolijst. Rubberen buitenzool. Gemaakt in Frankrijk. Gewicht per paar in maat 40 ca. 400 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters
   Menu