Menu

Armband Milanaise

Armband Milanaise
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Milanaise. Filigraan weefsel

  Gevlochten edelmetalen sieraden waren al bekend in de cultuur van de Etrusken. De milanaise, of Milanese vlecht, gaat terug tot de middeleeuwse vervaardiging van ijzeren pantserhemden: draadspiralen worden in elkaar gewikkeld en geschroefd tot er een soort soepel tapijt ontstaat. Bij deze armband wordt de aanvankelijk platte vlecht opgerold tot een ronde buis.

  De precisie van machinale productie. Van Pforzheim

  Pforzheim is altijd toonaangevend geweest - en is dat nog steeds - in de kunst van de machineketenproductie. Niet in het minst vanwege de ingewikkelde technieken die worden gebruikt om metalen schakels samen te voegen, wordt de vervaardiging van kettingen beschouwd als de "hoge school" van de juwelenproductie. De milanaise laat zien hoe divers en technisch veeleisend de weg is van eenvoudig zilverdraad naar een artistiek vormgegeven ketting.

  Productinformatie

  Artikel nummer 82478

   Gemaakt van 925 zilver. Kreeftensluiting. Lengte 19 cm, Ø 5 mm. Gewicht 10 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen