Farbglashütte Lauscha

Adventskrans Thüringer bosglas

Nieuw
Farbglashütte Lauscha
Adventskrans Thüringer bosglas
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Glashelder minimalisme

  De meest pure vorm van de Wichern-krans is de adventskrans: deze brengt het aftellen tot kerstavond terug tot de vier zondagen van de advent. Als je nog een stapje verder wilt gaan, is deze opvallende adventskrans van Thüringer bosglas minimalisme bij uitstek: een glazen ring met vier houders voor kaarsen of waxinelichtjes - meer heeft hij niet nodig. Hij ontleent zijn hoge waarde aan het glinsterende groene materiaal, aan de zichtbaar vakkundige zorg waarmee de glasmassa met de hand in de ijzeren mal is gegoten en aan zijn enorme gewicht. Natuurlijk kun je de krans ook versieren: In de binnenste ronde passen graag takjes en bloemen. In onze ogen creëert de adventskrans echter al een bijzonder feestelijke sfeer wanneer het kaarslicht in het bosglas schijnt.

  Een glinstering van groen. Glas uit het Thüringer Woud

  Farbglashütte Lauscha Het originele type van het beroemde Thüringer Woudglas wordt geblazen en gegoten in het zuiden van het Thüringer Woud. Het glas dankt zijn karakteristieke groene glans aan het hoge gehalte ijzeroxiden in het zand van het Thüringer Woud. De grondstof voor deze zeer gewaardeerde glasspecialiteit wordt gesmolten uit dit zand, potas en kalk. Een ander typisch kenmerk van glas uit het Thüringer Woud zijn de zogenaamde "Gispen", luchtbellen in het glas, die kenmerkend zijn voor het oorspronkelijke productieproces voor de oven dat al eeuwenlang wordt overgeleverd.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 208708

   Echt Thüringer bosglas uit de glasstad Lauscha. Hoogte 3,5 cm, Ø buiten 22 cm, Ø binnen 13,5 cm. Kaarsenhouder Ø 4,5 cm, kaarsenschijf Ø buiten 7 cm. Gewicht 1,7 kg.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen