Menu

Wandlamp Bone China

Lijn decor - Schakelaar
Nieuw
Wandlamp Bone China
Lijn decor - Schakelaar
Schakelaar
€ 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Wandlamp met snoer en tussenschakelaar

De kap van deze wandlamp is gemaakt van beenderporselein, de wandrozet van porselein. De lamp wordt in- en uitgeschakeld via een in de textielkabel aangebrachte tussenschakelaar van kunststof.

Brits in elk detail. Armaturen van Original BTC

Original BTC (= British Timeless Classics) - in 1990 opgericht door Peter Bowles en gevestigd in de buurt van Oxford - is een fabrikant van verlichtingsarmaturen waarvan de producten al lang als tijdloze klassiekers worden beschouwd, niet alleen in naam. Dat ze ook nog Brits zijn in alle details, deze status is ook opmerkelijk. De Bone China-kleuren, bijvoorbeeld, komen uit Stoke-on-Trent, de stad die de bijnaam "de pottenbakkerijen" heeft gekregen dankzij de ongeveer 500 pottenbakkerijen die er ooit waren. Ze zijn bijna allemaal verdwenen, en het bedrijf dat nu eigendom is van Bowles zou waarschijnlijk niet meer bestaan zonder Original BTC. Toen hij op zoek was naar een pottenbakkerij die beenderporselein kon verwerken, ontdekte hij dat de pottenbakkerij daartoe wel in staat was, maar dat zij economisch failliet was. Zonder verdere omhaal nam hij het bedrijf met alle werknemers over en herstructureerde het. De handgeblazen glazen koepels zijn afkomstig van een glasblazerij in Worcestershire die Bowles ook heeft gekocht. Naast lichttechnisch glas produceert zij vooral gekleurd glas voor de ramen van historische gebouwen en kerken. In twee kleine ovens zet een handvol glasblazers de oude methoden van glasblazen voort en houdt zo de ooit beroemde Engelse glastraditie in stand. De metalen koepels van sommige modellen zijn afkomstig van een metaalbewerkingsbedrijf in Birmingham, dat - u raadt het al - ook eigendom is van Bowles. De Britse oorsprong van de armaturen strekt zich zelfs uit tot de kabels. Bowles had een hekel aan de kale plastic kabels van de eerste armaturen - dus gebruikte hij het met textiel beklede snoer van het huisijzer voor een expositie. Dit beviel zo goed dat hij sindsdien al zijn armaturen heeft voorzien van met textiel beklede kabels - ze worden zelf gemaakt in de regio rond het bedrijf.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 89498

Schaduw Bone China, Ø 12,2 cm. Aluminium stand. Plastic fitting E27 (max. 40 W). Geleverd met bevestigingsmateriaal, maar zonder gloeilamp.
Met kunststof drukschakelaar. Muurrozet van plaatstaal, poedercoating, Ø 11 cm. Max. projectie 25 cm. Gewicht 600 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu