Menu
Martin Müller Baumschulen

Struikgewas Insectenweide

Nieuw
Martin Müller Baumschulen
Struikgewas Insectenweide
  € 69,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen (tijdens het plantseizoen)

  Algemene informatie

  Inbegrepen in het pakket zijn:

  Kornoelje kers (Cornus mas) vruchten: Grote, rode steenvruchten (kornoeljes) met een wrange smaak. Ze maken een uitstekende jam (die vroeger zeer gewild was in de banketbakkerij) en zijn ook geschikt voor compote en sap. Invriezen en drogen zijn mogelijk. Plukrijp vanaf september tot aan de vorst.

  Boom: Boomachtige struik, tot 6 m hoog, zeer langzaam groeiend en oud (meer dan 100 jaar). Heldergele, bolvormige bloemen, vaak al in februari, waardoor het een van de vroegst bloeiende houtige planten in Midden-Europa is. Geelrode herfstkleuren.

  Eisen aan standplaats en klimaat: Niet veeleisend , kan tot op grote hoogte worden toegepast. Gevoelig voor verdichting, zout en wateroverlast.

  Bijzonderheden: Waardevolle sier- en wilde struik, zeer geschikt voor hellingstabilisatie en voor bloemen- of fruithagen. Een van de beste (want zeer vroege) bijenweiden en tevens vogelvoedsel- en nesthout. De takken zijn goed te forceren; geknipt als zogenaamde "Barbaratakken" op 4 december (St. Barbaradag) worden ze binnen gezet en bloeien dan met Kerstmis.

  Hangende buddleia (Buddleja alternifolia)Bloem: In juni en juli zijn de trapsgewijs overhangende takken bedekt met duizenden kleine, paars-paarse, sterk geurende bloemen.

  Plant: Snelgroeiend tot 2-3 m hoog en breed. Met zijn breed overhangende takken komt hij goed tot zijn recht als solitaire struik.

  Habitatvereisten: relatief weinig eisend, geeft de voorkeur aan een warme, volle zon, droge standplaats. Door zijn droogtetolerantie is de plant ook zeer geschikt voor grote bakken en voor daktuinen.

  Speciale opmerkingen: De hangende meidoorn bloeit op het oude hout; daarom moet niet worden gesnoeid, alleen de dode en neigende scheuten moeten worden verwijderd.

  Monnikspeper (Vitetex agnus-castus) Bloem: Lange, blauwviolette bloempluimen van augustus tot oktober. Uit de afzonderlijke bloemen vormen zich kleine, bolvormige vruchten, rijk aan etherische olie en zeer heet smakend; ze worden in Zuid-Europa gebruikt als pepervervanger. Uitstekende bijenweide.

  Struik: Breed opgaande, losse groei tot ongeveer 1,5 m hoog en breed. De handvormig verdeelde bladeren met grijsviltige onderkant verspreiden een aromatische kappertjesgeur. Mooie gele herfstkleuren.

  Habitateisen: Prefereert volle zon, beschutte plaatsen met goed gedraineerde, voedzame grond. De eerste winter beschermen tegen vocht en vorst. Ook geschikt voor aanplant in grote bakken; beschermd overwinteren is dan belangrijk.

  Speciale tips: Na de laatste strenge voorjaarsvorst terugsnoeien tot 15-20 cm; dit bevordert de bloei en levensduur en houdt de struik compact en stabiel. In de volksgeneeskunde wordt hij gebruikt voor de uitwendige behandeling van steken en kleine wondjes.

  Bijenstruik Bosklaver Bloei: Late bloei in september en oktober en daardoor bijzonder waardevolle bijen- en vlinderweide, omdat in deze periode nauwelijks bijenplanten bloeien. Opvallende paarsroze vlinderbloemen in trosvormige bloeiwijzen van ongeveer 15 centimeter lang.

  Plant: Meerscheutige kleine struik met een spreidende groeiwijze, tot 2,5 m breed en 1,5 m hoog. De lange scheuten hangen later overhangend. Krachtig donkergroen blad dat in de herfst geel wordt.

  Habitateisen: Bosklaver groeit het meest weelderig op een warme, beschutte plek in de volle zon. Hij stelt geen bijzondere eisen aan de bodem, maar geeft de voorkeur aan lichte, droge, goed gedraineerde, niet kalkhoudende grond die niet vochtig mag zijn. Als peulvrucht kan hij stikstof uit de lucht opslaan in knobbelbacteriën op zijn wortels; extra bemesting is alleen nodig als de bloei merkbaar afneemt.

  Speciale opmerkingen: In de winter vriezen de bovengrondse scheuten meestal terug en in het volgende voorjaar loopt de plant weer uit als een vaste plant. In de eerste twee jaar moet het wortelgebied worden beschermd met een bladerdek; planten in containers kunnen het beste overwinteren op een koele, vorstvrije plaats zoals een garage of trap, waar het donker kan zijn maar de pot niet volledig mag uitdrogen. Struikklaver bloeit op de eenjarige scheuten en kan daarom in het voorjaar zonder problemen tot 30 à 50 cm worden teruggesnoeid.

  Afleveringsbon:

  De bomen worden verpakt in kartonnen dozen zonder aarde (containerplanten met aarde) en de wortels worden tegen uitdroging beschermd met vochtig stro. De bomen kunnen bij koel weer nog enkele dagen in de geopende verpakking blijven staan; het is beter ze in de grond te zetten. Let erop dat de gevoelige fijne wortels in geen geval mogen uitdrogen. De hoge stengels zitten in een buitenverpakking van karton en folie; de wortels zijn gewikkeld in vochtig stro.
  Bij elke levering worden gedetailleerde plantinstructies gevoegd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210517

   U kunt niet genoeg doen voor de insecten in uw tuin. Het bieden van een habitat, nest- en overwinteringsplaatsen is net zo belangrijk als het aanbieden van voedselbronnen gedurende het hele jaar. Bijzondere aandacht gaat uit naar de vroege en late weken van het jaar, omdat in deze perioden op onze breedtegraden slechts enkele goede foerageerplanten in bloei staan, die stuifmeel en nectar leveren voor hommels, bijen, vlinders en co. Wij hebben een pakket samengesteld met vier heesters die niet alleen zeer goede insecteneters zijn, maar ook de tuinier verblijden met hun weelderige bloemen. Al in de late winter, vanaf eind februari, bloeit de inheemse kornoelje als een van de eerste bestuivende planten. In juni en juli opent de hangende kamperfoelie zijn paarse bloemen. Monnikspeper neemt het vanaf augustus over (en bloeit tot oktober) en paarse struikklaver completeert het belangrijke latere foerageerwerk in september en oktober.
   Wij verzenden van begin februari tot eind november. Houd er rekening mee dat het plantseizoen door weersomstandigheden kan worden uitgesteld of ingekort.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen