Menu

Netzak Plantaardige Vezel

Natuur
Nieuw
Netzak Plantaardige Vezel
Natuur
Natuur
€ 34,90
€ 29,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Lichtgewicht all-rounder netzak gemaakt van plantaardige vezels.

Deze tas van gaas doet ons een beetje denken aan de schoudertassen die in de jaren 70 alomtegenwoordig waren. Toch is deze tas noch een modeaccessoire, noch een retro vondst. Integendeel, het is een traditionele vezeltas die al eeuwenlang in het noorden van Laos wordt gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van de robuuste bladvezels van een snelgroeiende erwtensoort, die geheel met de hand worden gewonnen, gedroogd en tot garen verwerkt, en vervolgens, eveneens met de hand, tot deze netzakken worden geknoopt. Het duurt twee weken om elk net te voltooien - elk net is uniek omdat het maaspatroon, de afmetingen en de capaciteit altijd enigszins verschillen.
De iets bredere schouderband ligt comfortabel op de schouder en is lang genoeg om crossbody te worden gedragen. Het lichaam van de tas is zo dicht geweven dat zelfs kleine voorwerpen niet door het gaas kunnen glippen. Maar wat ons het meest bevalt aan deze lichte, duurzame en soepele tas is enerzijds zijn eco-balans, die zelfs die van katoenen en hennep tassen overtreft. Anderzijds draagt de produktie ervan bij tot het behoud van de traditionele Laotiaanse kunstnijverheid en verzekert zij de Khmu in het noorden van Laos van een klein inkomen.

Het "Nature Bag" project. Een toekomst voor de Khmu in Noord Laos.

De zakken van natuurlijke vezels worden in Laos in verschillende Khmu-dorpen gemaakt. Het inheemse Khmu-volk behoort tot de oorspronkelijke bewoners van Noord-Laos. Sommigen beweren dat de wortels 5000 jaar teruggaan, waardoor het een van de oudste culturen ter wereld zou zijn. Traditioneel gebruikten de Khmu zakken gemaakt van de bastvezels van een inheemse plant (de Pueraria phaseoloides - tropische kudzu) om fruit en groenten in te verzamelen. Door het toenemend gebruik van plastic zakken, ook in Laos, werden de zakken steeds minder gevraagd en met het langzaam verdwijnen van de zakken dreigde ook de ambachtelijke kennis van het maken ervan verloren te gaan. In 2005 startte de JungleVine® Foundation het "Nature Bag"-project met de Khmu, waarvoor ongeveer 1.000 Khmu-ambachtslieden in ongeveer 40 dorpen nu een grote verscheidenheid aan tassen en zakjes van natuurlijke vezels maken. Dit verschaft de Khmu, die geïsoleerd leven in afgelegen dorpen, niet alleen een bron van inkomsten tegen redelijke voorwaarden zonder dat zij hun geboortedorp hoeven te verlaten, maar draagt ook bij tot het behoud van de traditionele ambachtelijke kennis.

Productinformatie

Artikel nummer 207272

Gemaakt van bladvezels, herkomst Laos. Breedte van de riem 3,5 cm, lengte 110 cm. Gemaakt in Laos.
Hoogte 38 cm, breedte 43 cm. Laadgewicht 3-5 kg.
De netzak wordt met de hand geknoopt, onregelmatigheden in het steekpatroon en afwijkingen in de afmetingen zijn daar een uiting van. Om schoon te maken, veegt u vuil af met een vochtige doek en laat u het net drogen, bij voorkeur licht gevuld en hangend.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu