Menu

Mifuko mand medium

Mifuko mand medium
€ 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Veelzijdig. Manden en tassen gemaakt van gerecycled plastic.

Mifuko is Swahili en betekent tas. En aangezien de samenwerking tussen het ontwerpersduo Minna Impiö en Mari Martikainen en de Keniaanse vrouwen begon met tassen en manden, hebben de twee Finnen hun bedrijf naar hen genoemd. Traditioneel worden de manden volledig van sisal gemaakt, maar nu gebruiken de vrouwen ook gerecycleerd plastic. Voor onze manden wordt daarom sisal gebruikt in de schering en gerecycled plastic in de inslag, waardoor ze bestand zijn tegen water en vuil en op vele manieren kunnen worden gebruikt: als organisers in de badkamer, kinderkamer of studeerkamer, voor knutselbenodigdheden, kranten, fruit en groenten of (met de juiste waterdichte afwerking erin) als plantenbakken voor de vensterbank. Gemaakt als een grote tas met lederen handvaten, breidt het scala van toepassingen zich uit en kunt u hem gebruiken als wasmand of gebruiken om brandhout, de markt boodschappen of zelfs strand spullen te vervoeren.

U kunt trouwens zien wie uw mand heeft geweven op het bord in de bijlage, waar de vrouwen hun naam ondertekenen.

Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de reeds lang bestaande banden tussen de twee ontwerpers van Mifuko en Kenia. Ondertussen werkt Mifuko met ongeveer 400 vrouwen die hoofdzakelijk in plattelandsgebieden wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en juwelen maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in aanmerking worden genomen bij het ontwerpen van de producten. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Zij kunnen hun eigen netwerk opbouwen en zijn eindelijk in staat iets extra's te verdienen voor hun levensonderhoud, omdat voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen in de landbouw werken. Pas wanneer hun eigen akkers worden bewerkt en de dieren worden verzorgd, weven zij tapijten of maken zij manden en tassen voor Mifuko, waarmee zij een extra inkomen verwerven dat hen vaak door tijden van droogte redt.

Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd, en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

Productinformatie

Artikel nummer 33575

Gemaakt van plastic en sisal, herkomst Kenia. Kleur zwart en wit. De mand is met de hand gemaakt in Kenia, afmetingen en gewicht kunnen daarom licht variëren en er kunnen kleine onregelmatigheden in de stof voorkomen.
Hoogte 33 cm, Ø 27 cm. Gewicht 560 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu