Menu
Abtei Königsmünster

Mescheder kloostermes

Abtei Königsmünster
Mescheder kloostermes
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 24.09.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Broodmes en geheugensteun

  Uit Italië zijn enkele broodmessen bewaard gebleven uit de 16e eeuw, waarop het tafelgebed met de bijbehorende melodie was gegraveerd. Het is moeilijk te geloven dat de monniken dit geheugensteuntje voor het dagelijks terugkerende vers echt nodig hadden. Zo'n mes had eerder een herinneringsfunctie, namelijk om al tijdens de maaltijd God te danken voor het dagelijks brood. De Benedictijnenabdij van Königsmünster heeft zo'n mes weer tot leven gewekt - in samenwerking met de Solinger messenmakers Herder. De statige kling (lengte 17,5 cm) in traditionele "Hamburger-vorm" draagt de verzen "God zegene ons dagelijks brood / en bescherm ons in alle tegenspoed". Een mes van de beste kwaliteit waaraan de monniken dezelfde herdenkingsfunctie hebben toegekend als aan zijn historisch model.

  Een stad op een berg: Abdij Königsmünster in Meschede

  Volgens een oud Latijns vers verkozen de Zisterzienser voor hun kloosters valleien, de Benedictijnen bergen, de Franciscanen kleine steden en de Jezuïeten grote steden: "Bernhardus valles, montes Benedictus amabat, / oppida Franciscus, magnas Ignatius urbes". De benedictijnen van de abdij Königsmünster hebben zich hier zeker aan gehouden, want hun klooster torent hoog boven de Sauerlandse stad Meschede uit. Vanuit vogelperspectief kun je zien dat het een echt kloosterstadje is: op de voorgrond het gymnasium en de kloostergebouwen, geflankeerd door het Stiltehuis en de "Oase", verder naar achteren de werkplaatsen met smederij, timmerwerk en landbouw. Dit alles is ingebed in een parkachtige tuin.

  Productinformatie

  Artikel nummer 76326

   Lemmet van koolstofstaal, met de hand geslepen in "Solingen dunne doorsnede". Kersenhouten handvat. Totale lengte 30 cm. Gewicht 95 g. Met lasergravure (melodie bij het vers door P. Michael Hermes, abdij Königsmünster, Meschede). In een geschenkdoos, met verzorgingsolie voor het houten handvat.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters