Menu

Manufactum tandpoeder

Pepermunt - 50 ml glazen fles
Manufactum tandpoeder
Pepermunt - 50 ml glazen fles
€ 13,90
€ 10,90Basisprijs: € 218,00/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Wij hebben de lichaamsverzorgingsproducten van onze eigen exclusieve serie ontwikkeld met twee apothekers die ze speciaal voor Manufactum produceren - volgens beproefde recepten, maar ook volgens nieuwe eigen ontwikkelingen. Zij zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten van de beste en zuiverste kwaliteit, en bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient. Wij gebruiken geen grondstoffen op petrochemische basis en geen synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Voor mond- en tandverzorging. Tandpoeder

Calciumcarbonaat lost zachte (tandplak) en harde (tandsteen) onzuiverheden op zonder het glazuur aan te tasten (ADH-waarde 40-50), dankzij de materiële relatie met de tandmaterie. Voor ons witte, fosfaatvrije tandpoeder, dat tot het begin van de 20e eeuw de norm was in alle officiële farmacopees in Europa, werd het calciumcarbonaat in oplossing gebracht en weer neergeslagen. Dit "Calcium carbonicum praecipitatum" heeft de fijnst mogelijke vaste structuur. Voor gebruik doet u een hoeveelheid poeder ter grootte van een erwt op een natte tandenborstel, poetst u zoals gewoonlijk en spoelt u de mond.

Wit of zwart poeder voor witte tanden

Wij bieden ons tandpoeder in verschillende varianten aan: wit tandpoeder van calciumcarbonaat in zuivere vorm zonder verdere toevoegingen of met pepermuntolie voor een frisse adem. De derde, zwarte variant bestaat uit geneeskrachtige houtskool en salie. Dit tandpoeder is bereid volgens een verzameling recepten uit 1904. Het immens grote oppervlak van de gestrooide houtskool heeft een opvallende reinigingskracht - met een laag schurend effect (RDA waarde 30). Het fijne poeder wordt vermengd met poedervormige saliebladeren, waarvan het gebruik voor de tandhygiëne reeds wordt vermeld in verband met kloostertuinen uit de 9e eeuw.

De Manufactum lichaamsverzorging. Apothekersvullingen in farmacopee kwaliteit

Wij hebben onze lichaamsverzorgingslijn ontwikkeld met twee apothekers uit Noordrijn-Westfalen, die ze ook voor ons produceren. De goed doordachte formules bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient; wij gebruiken geen grondstoffen op petrochemische basis en geen synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. En hoewel het geen geneeskrachtige bereidingen zijn, hebben de meeste ingrediënten - ongebruikelijk voor lichaamsverzorgingsproducten - de kwaliteit van een farmacopee.
Het assortiment is klein, maar weloverwogen, en elk jaar worden slechts enkele artikelen toegevoegd. Sommige formuleringen zijn ontleend aan oude formuleringen en farmacopees (officiële farmacopees), andere zijn nieuwe eigen ontwikkelingen op basis van bewezen actieve bestanddelen. Wij hechten veel belang aan natuurlijke ingrediënten en gebruiken dan ook geen grondstoffen op petrochemische basis of synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Productinformatie

Artikel nummer 63465

Tandpoeder voor dagelijks tandenpoetsen in drie varianten: enerzijds Calcium Carbonicum in pure vorm of gemengd met natuurlijke pepermuntolie, anderzijds zwart tandpoeder gemaakt van geneeskrachtige houtskool, gemengd met verpulverde saliebladeren.

glazen flesje van 50 ml is voor dagelijks gebruik
glazen potje van 120 ml om het glazen flesje bij te vullen
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu