Menu

Manufactum Etherische Olie

Pepermunt
Manufactum Etherische Olie
Pepermunt
€ 18,90
€ 15,90Basisprijs: € 530,00/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Wij hebben de lichaamsverzorgingsproducten van onze eigen exclusieve serie ontwikkeld met twee apothekers die ze speciaal voor Manufactum produceren - volgens beproefde recepten, maar ook volgens nieuwe eigen ontwikkelingen. Zij zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten van de beste en zuiverste kwaliteit, en bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient. Wij gebruiken geen grondstoffen op petrochemische basis en geen synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

In Europa zijn er talrijke in het wild groeiende pepermuntjes. Deze etherische olie is echter slechts afkomstig van één soort, de pepermunt, die gekenmerkt wordt door een hoger mentholgehalte dan andere muntsoorten.

De geest in de fles. Etherische oliën.

Het gebruik van essentiële oliën gaat terug tot de oude beschavingen van Egypte en Babylon. Het was daar dat de zintuiglijke, fysiologische en fysische complexiteit van de geconcentreerde, vaak uiterst geurige plantaardige ingrediënten voor het eerst werd ontdekt en benut. Het brede scala van toepassingen en de natuurlijke oorsprong van de essences mogen echter niet leiden tot onzorgvuldig gebruik.
Wat de zuiverheid van etherische oliën betreft, speelt de desbetreffende fabrikant een sleutelrol, omdat de kwaliteit van de ingrediënten en de zorgvuldigheid waarmee ze zijn geproduceerd, zonder uitvoerige analyse nauwelijks kunnen worden vastgesteld. Onze etherische oliën zijn apothekersvullingen, we brengen ze in een (ongewoon) grote verpakking van 30 ml. In combinatie met een basisolie, bijvoorbeeld onze lichaamsolie met macadamianoot-, abrikozenpit- of jojobaolie, zijn ze ideaal voor het maken van uw eigen lichaams-, bad- en massageoliën; ze moeten worden gemengd in een verhouding van 1:50, d.w.z. één deel etherische olie op 50 delen basisolie. Om te verdunnen met shampoo of neutrale douchegel, voeg 10-30 druppels toe aan de basis van 250 ml.

De Manufactum lichaamsverzorging. Apothekersvullingen in farmacopee kwaliteit

Wij hebben onze lichaamsverzorgingslijn ontwikkeld met twee apothekers uit Noordrijn-Westfalen, die ze ook voor ons produceren. De goed doordachte formules bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient; wij gebruiken geen grondstoffen op petrochemische basis en geen synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. En hoewel het geen geneeskrachtige bereidingen zijn, hebben de meeste ingrediënten - ongebruikelijk voor lichaamsverzorgingsproducten - de kwaliteit van een farmacopee.
Het assortiment is klein, maar weloverwogen, en elk jaar worden slechts enkele artikelen toegevoegd. Sommige formuleringen zijn ontleend aan oude formuleringen en farmacopees (officiële farmacopees), andere zijn nieuwe eigen ontwikkelingen op basis van bewezen actieve bestanddelen. Wij hechten veel belang aan natuurlijke ingrediënten en gebruiken dan ook geen grondstoffen op petrochemische basis of synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Let op:

Onze etherische oliën zijn ongemengde, onverdunde oliën en moeten dus zeer zorgvuldig worden gedoseerd. Vooral zwangere vrouwen, verzwakte personen en kinderen moeten voorzichtig zijn met de toepassing ervan - zuigelingen mogen helemaal niet worden gebruikt.

Productinformatie

Artikel nummer 63448

100% pure essentiële olie. Voor parfumeren, alleen verdund gebruiken.
glazen flesje van 30 ml
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu