Menu

Maagdelijke wollen deken houndstooth

Beige-Rose
Exclusief
Maagdelijke wollen deken houndstooth
Beige-Rose
Beige-Rose
€ 249,00
€ 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
uitverkocht, niet langer beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Lochcarron of Scotland weeft normaal alleen sjaals met dit patroon en van deze wolmix. Het is speciaal gebruikt voor Manufactum voor deze twee dekens - in dezelfde fijne wolkwaliteit, natuurlijk. Om ze op de juiste maat te kunnen weven, moet het weefgetouw telkens opnieuw worden ingesteld, wat tijdrovend en arbeidsintensief is, aangezien dit met de hand gebeurt en het patroon complex is.

Schotse tartan gemaakt van Britse wol.

Voor de deken wordt een mengsel van fijne Bluefaced Leicester-wol en slijtvaste Masham-wol gebruikt, die tot een soepele en voor Britse wol ongewoon zachte stof wordt verwerkt. De gedempte kleuren van dit eigen ruitjesmotief, dat van een afstand doet denken aan een houndstooth-patroon, zijn harmonieus op elkaar afgestemd. Pas bij nadere beschouwing besef je dat de strepen zelf als het ware diagonaal gestreept zijn, waardoor het houndstooth-achtige patroon ontstaat. Lochcarron gebruikt gewoonlijk de zachte scheerwolmix en deze tartan uitsluitend voor fijne sjaals. Lochcarron weeft er speciaal voor ons een deken van, en wij bieden hem in twee kleurstellingen aan.

Lochcarron of Scotland - Specialist in tartans.

Tartans horen bij Schotland, net als single malt, doedelzak en kilt. De beroemde ruitpatronen zijn ontstaan in de Hooglanden in het noorden van Schotland. Patronen en kleuren varieerden aanvankelijk per regio, waarschijnlijk omdat de wol werd geverfd met planten, mossen en bessen uit de desbetreffende regio. Dit leidde later tot de toewijzing van bepaalde tartans aan de afzonderlijke clans. Duizenden van deze patronen zijn nu bekend en zijn sinds 2009 geregistreerd in het Scottish Register of Tartans.
Lochcarron of Scotland is sinds 1892 gespecialiseerd in tartans, en de weverij in Selkirk in het zuiden van Schotland heeft meer dan 600 verschillende patronen in haar repertoire. Het weven gebeurt op traditionele wijze, wat zeer tijdrovend is, omdat de afzonderlijke strepen - de "setts" - van het tartanpatroon worden gemaakt van garens die dienovereenkomstig worden geverfd. Bovendien moet het weefgetouw opnieuw worden ingesteld, niet alleen voor elke tartan, maar ook voor elke afzonderlijke maat van het geweven stuk - dit gebeurt nog steeds met de hand. Warping, of het opzetten van de warpstraal, is bijzonder tijdrovend: Hierbij wordt een kettingboom van parallelle kettingdraden van dezelfde lengte samengesteld uit vele draden of uit het garen van vele klossen.
Naast historische tartans zoals Blackwatch of Royal Stewart, weeft Lochcarron of Scotland ook een verscheidenheid aan nieuwe patronen en tweedstoffen. Er wordt gebruik gemaakt van scheerwol en zachte lamswol, gedeeltelijk van Britse schapenrassen, en van fijne kasjmier. Alle productiefasen vinden plaats in het hoofdkantoor van het bedrijf in Selkirk, van het twijnen en weven op oude traditionele en moderne weefgetouwen tot het afwerken en opmaken. Alleen het spinnen en verven vindt plaats in Yorkshire, Engeland.

Productinformatie

Artikel nummer 204222

100% scheerwol, oorsprong Groot-Brittannië. Basisgewicht 255 g/m2. Stomerij. Gemaakt in Groot-Brittannië. 140 × 180 cm incl. franje, gewicht 640 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu