Menu

Lampadina tafellamp

Turquoise
Lampadina tafellamp Turquoise
Lampadina tafellamp
Turquoise
110,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

De kleine armatuur voor plaatsing op tafel, plank of ook als armatuur op de vensterbank geeft direct en diffuus licht. De voet van geanodiseerd aluminium is tevens een kabeloproller. Tot de leveringsomvang behoort ook de grote globe-lamp, die reeds in het oorspronkelijke ontwerp met haar gedeeltelijk gematteerd oppervlak, bedoeld als verblindingsafscherming, een opvallend onderdeel van de armatuur was.

Kabel: L 230 cm. Euro stekker. Socket: E27. LED-lamp inbegrepen: 2 W, 2.700 K, 200 lm.

Achille Castiglioni is een oude meester van het Italiaanse design. Samen met zijn broers Livio en Pier Giacomo richtte hij in 1944 een architectenbureau op in Milaan en drukte hij met zijn creaties op het gebied van productontwerp en architectuur zijn stempel op een halve eeuw Italiaanse designtaal. Wat zijn ontwerpen onderscheidt, is zijn humoristische en speelse benadering van design. Kenmerkend is het gebruik van elementen die de kijker kent uit andere contexten. Typisch voor dit soort decontextualisering is bijvoorbeeld de filmrol die de basis vormt van de LAMPADINA lamp. Oorspronkelijk was het bedoeld als geschenk voor bezoekers van de nieuw gebouwde showroom van de fabrikant van verlichtingsarmaturen FLOS in Milaan. Deze filmspoel dient ook als spoel voor de voedingskabel. De armatuur heeft bijna geen onderdelen meer. Aangevuld met een lampvoet - oorspronkelijk uitgerust met een tuimelschakelaar, nu met een tuimelschakelaar - wordt het een extra armatuur op veel verschillende plaatsen in de woon- en werkruimte. Dit sympathieke ontwerp is archetypisch voor Castiglioni's werk.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 205881

Afmetingen: Ø 12,5 × H 8,8 cm, met lamp: 24 cm
Gewicht: 320 g
Materiaal: aluminium, kunststof
Ontwerp : Achille Castiglioni
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu