Menu

Inzetstukken voor plank eikenhout

Plank doos 1/3 - Halfhoog
Inzetstukken voor plank eikenhout
Plank doos 1/3 - Halfhoog
€ 57,90
€ 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Vrij combineerbaar: frames en inzetstukken

Dit rekkensysteem bestaat uit frames en verschillende inzetstukken die er in bijna elke combinatie in kunnen worden gehangen. Er is keuze uit basisframes van mat gelakt eikenhout in drie verschillende hoogtes, die alle 1,06 m breed en 35 cm diep zijn. U kunt kiezen uit frames met drie niveaus (hoogte 80 cm), vijf niveaus (156 cm) en zes niveaus (193,5 cm).

De inzetstukken, die afzonderlijk moeten worden besteld, zijn gemaakt van 1,5 mm dik, crèmewit plaatstaal met poedercoating. De boekenplanken (met zijdelingse opstaande rand) vullen altijd de volledige breedte van het rek; de vlakke planken en de dienbladen daarentegen zijn verkrijgbaar in volle (1/1) en in 2/3 breedte. De twee dozen (één van 11 cm, één van 22 cm hoog) vullen elk 1/3 van de breedte van de plank. De inzetstukken kunnen in elke combinatie in het legbordframe worden gehangen en worden "opgevangen" door precies passende omgeslagen randen. Ze staan niet vast en de dozen en hun inhoud kunnen dus bijvoorbeeld uit het rek worden gehaald en naar de werkplek worden gedragen. Alle inzetstukken zijn gemaakt van plaatstaal en zijn magnetisch - en kunnen worden gebruikt om ruimtespecifieke berichten te bevestigen.

Tegen specialisatie

De gebruikelijke methoden om een huishouden bewoonbaar te houden zijn sorteren en specialiseren - en zowel de grootte als de vorm van het voorwerp dat moet worden ondergebracht bepaalt zijn plaats in huis. Er zijn dus gespecialiseerde rekken voor de bibliotheek, de keuken, de wijnopslag en de kelderruimten.
Deze plank is anders. Het is van meet af aan ontworpen voor de massa van het heterogene, dat niettemin dichtbij en tastbaar moet zijn zonder verborgen te zijn. Het gaat dus niet alleen om bergruimte, maar tegelijkertijd om een zo vrij mogelijke inrichting van de verschillende ruimten - en er zijn grote en kleine, lange en korte, gewoon: zeer verschillend gevormde dingen in elk van die ruimten.
Het hoogtepunt van dit rekkensysteem is de mogelijkheid om niet alleen legborden te gebruiken, maar ook platte trays en dozen met verschillende volumes, die als legbord een extra "diepte-dimensie" toevoegen.

Over dingen nadenken

Bovenal maken de verschillende rekkencomponenten het mogelijk de denkwijze om te keren: in plaats van eerst een rek op te zetten en dan, in een tweede stap, na te denken over waar ongeveer wat het best in deze gegeven structuur kan worden ondergebracht, kan men hier strikt volgens de "behoeftenanalyse" te werk gaan. Hoe groot is het deel van de boeken dat er eigenlijk in moet? Rekken met opstaande randen aan de zijkanten zijn voor hen beschikbaar. Waar zijn de radio, de spellendozen, de dossiers - eenvoudige, platte planken volstaan daarvoor. Welke kleine voorwerpen moeten worden opgeborgen en toch gemakkelijk te vinden zijn (schrijfgerei, kruiden- en koffieblikjes, vuur, pijp, spelden)? Trogvormige legborden voorkomen dat dingen eruit vallen. En tenslotte: wat heeft gewoon een vaste plaats nodig, zodat het niet onvermijdelijk verdwijnt in dozen en kratten, in zakken en tassen of achter kastdeurtjes (de bouwblokken, olie- en azijnflessen, het tijdschriftenarchief, sterke drank of zelfs het breiwerk)? Hier zijn er dozen in twee verschillende hoogtes.

Chaos en kosmos

De Grieken stelden zich de chaos die het begin van de wereld markeerde voor als een gapende leegte. Toch hadden zelfs de goden grote moeite om daaruit een goed gevormde, ordelijke kosmos te scheppen waarin het mogelijk was te leven. Tot op zekere hoogte zijn zij daarin geslaagd - ondanks alle bezwaren die er met het oog op de aardse omstandigheden tegen in te brengen waren. Maar hoeveel moeilijker is de strijd van de mens tegen de chaos: in het beste geval vindt hij leegte in een nieuwe flat die hij moet betrekken, maar steeds weer wordt hij omringd door chaos in de moderne zin van het woord - door een wanordelijke mengeling van ongelijksoortige voorwerpen. Zo wordt zijn dagelijks leven een goddelijke, moeizame strijd met het steeds weer uitdagende doel om van dit alles toch een functionerende kosmos, een bewoonbaar huishouden te maken.

Productinformatie

Artikel nummer 40808

Plaatstaal, poedercoating crèmewit, dikte 1,5 mm. Zonder plankframe en inhoud.
Legbordkast halfhoog 1/3
H 11 × B 33 x D 35 cm. Gewicht 3 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu