Menu

Grill en bakplaat brüniert

Nieuw
Grill en bakplaat brüniert
€ 169,00
€ 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
uitverkocht, niet langer beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Bakken op ijzer

Pizza of tarte flambée, brood of broodjes van de grill? Natuurlijk kan je dat. Met deze bakplaat van gepolijst ijzer, lukt het. Het maakt gebruik van de goede warmteopslagcapaciteit van gietijzer, zodat de pannenkoek van gistdeeg knapperig wordt zoals uit de steenoven en de versgebakken broodjes als bijgerecht bij de barbecue een knapperig korstje krijgen.
De massieve plaat wordt op het grillrooster gelegd (de grill moet idealiter een deksel hebben) en warmt op met de hitte van de gloeiende kolen. Aangezien de oppervlakken gepolijst zijn, is het voldoende ze vooraf in te vetten met een beetje olie - overigens ook als u de plaat wilt gebruiken als basis voor klassiek gegrild voedsel op de wijze van een hete steen. Tip: De bakplaat kan ook in de oven van het keukenfornuis worden gebruikt, in dat geval raden wij aan er bakpapier onder te leggen. Gedetailleerde instructies voor beide zijn bijgevoegd.

Verbrand ijzer. Gecoat - zonder gecoat te zijn

In Shropshire, waar het begin van de industrialisatie zijn historische wortels heeft en waar 's werelds eerste ijzeren brug in 1779 een waterloop overspande, is de Engelse ijzergieterij Netherton Foundry al meer dan 30 jaar gevestigd. De productie van ijzeren voorwerpen is nog steeds semi-industrieel en niet volledig geautomatiseerd. Enerzijds worden machines gebruikt om het ijzer vorm te geven door het te gieten, te dieptrekken of in holle mallen te persen. Aan de andere kant worden veel stappen nog steeds met de hand gedaan. Het kookgerei is zo dunwandig en licht dat men op het eerste gezicht geen ijzer zou verwachten. Op het tweede gezicht vertoont het oppervlak echter een patina dat typisch is voor het materiaal, omdat in de Netherton Foundry elk stuk wordt gebrand, d.w.z. gebrand met een fijn laagje lijnolie (in plaats van zuur). Een proces waarbij zich op het oppervlak een zogenaamde edelroest vormt, die als een natuurlijke coating tegen verdere corrosie beschermt.

Productinformatie

Artikel nummer 17647

Ijzer gepolijst (gebrand met lijnzaadolie), materiaaldikte 6 mm. Messing schroeven. Ø 38 cm, breedte met handgrepen 48 cm, hoogte 3 cm. Gewicht 5,5 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu