Menu
Société Rivalin

Frans klompenleer

Bruin
Société Rivalin
Frans klompenleer
Bruin
  Bruin
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Tuiniersschoen bij uitstek.

  Het wil niet meer lijken dan het is: een robuuste werkschoen die ideaal is voor in de tuin. Trek hem aan en je bent klaar om te gaan - juist dit functionele minimalisme maakt de klomp zo opvallend. Het populierenhout van de zool is stevig, maar voegt niet te veel gewicht toe en is daarom perfect om geen hinderlijk blok aan het been te zijn. De antislip rubberen zoolrand beschermt schoen en voet tegen vocht en kou. Het sterke rundleer houdt de voet vast met een stevige materiaaldikte van ongeveer 2 mm; tegelijkertijd gedraagt het zich zo buigzaam dat de drager ervan zelfs op zijn hurken comfortabel kan werken.

  Een klassieker. Robuust en comfortabel.

  Deze klomp is gemaakt door het Rivalin atelier in Quimper, Bretagne. In deze regio hebben dergelijke werkschoenen een lange traditie: zoals in heel landelijk Europa raakte de "sabot" (Duits voor "hoef" of ook "klomp") tegen het einde van de 15e eeuw in Frankrijk ingeburgerd. Deze gesloten klomp is gemaakt uit één stuk hout. Het nadeel was duidelijk (of aan de voet): De schoen was zwaar en stijf - het toppunt van "onhandig". In Noord-Frankrijk, vooral in Bretagne, ging men uiteindelijk aan de slag om de schoen comfortabeler te maken om te dragen: Ze imiteerden lederen schoenen door de houten basis te combineren met een lederen bovenwerk. Dit maakte het schoeisel iets lichter en vooral veel comfortabeler om te dragen. De werkplaats van Rivalin produceert sinds 1925 de typische Bretonse "sabots". Voor dit model wordt het bovenleer met de hand stevig aan de zool geniet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 201014

   Sabot gesloten, sterke rand, met riem.
   Runderhuid (materiaaldikte 2-2,2 mm), plantaardig gelooid, herkomst Italië. Populier zool, rubberen rand. Gemaakt in Frankrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen