Menu

Fauteuil B-9

Natuur (kleurloos)
Fauteuil B-9
Natuur (kleurloos)
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 6-7 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Het archetype van moderne stoelmeubelen: licht, comfortabel, met armleuningen - een design meesterwerk. De gebogen vorm, de esthetische reductie en de materiaalduurzaamheid zijn vandaag de dag nog even overtuigend als aan het begin van de vorige eeuw, toen bijna geen enkele architect verder kwam dan de innovatieve "Weense stoel". Le Corbusier, bijvoorbeeld, bewonderde de stoel van gebogen hout met de woorden: "Nooit is er eleganter en beter in conceptie, exacter in uitvoering en bruikbaarder gecreëerd". Hij gebruikte de stoel in veel van zijn architectonische ontwerpen. Een vrijdragende beugel van massief, met stoom gebogen beukenhout vormt tegelijkertijd de armleuning en de open rugleuning - zonder lijm vastgeschroefd aan de ronde zitting van multiplex bestaat de stevige stoel uit slechts zes delen. De stoel, die in de literatuur B-9 wordt genoemd, is universeel en tijdloos, het enthousiasme voor de verwerkingstechniek overduidelijk. De vorm van de iconische stoel varieert enigszins in de loop der jaren. Onze versie wordt in Polen gemaakt met de klassieke buigtechniek en regionale houtsoorten. De productie van gebogen hout in Radomsko ontstond aan het eind van de 19e eeuw.

  Productinformatie

  Artikel nummer 14350

   Afmetingen: B 60 × D 60 × H 83,5 cm, zithoogte: 46 cm
   Gewicht: 5,6 kg
   Materiaal: Beukenhout (herkomst: Polen), natuurlijk resp. gelakt
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen