Martin Müller Baumschulen

Bijenbos Bosklaver

(Lespedeza thunbergii)
Martin Müller Baumschulen
Bijenbos Bosklaver
(Lespedeza thunbergii)
  € 22,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen (tijdens het plantseizoen)

  Algemene informatie

  Bloem: Laat in september en oktober en dus bijzonder waardevol bijen- en vlinderweide, want in deze periode bloeien er nauwelijks bijenplanten. Opvallende purperroze vlinderbloemen in trosvormige bloeiwijzen van ongeveer 15 centimeter lang.

  Plant: Meerscheutige kleine struik met een spreidende groeiwijze, tot 2,5 m breed en 1,5 m hoog. De lange scheuten hangen later overhangend. Krachtig donkergroen blad dat in de herfst geel wordt.

  Habitateisen: Bosklaver groeit het meest weelderig op een warme, beschutte plek in de volle zon. Hij stelt geen bijzondere eisen aan de bodem, maar geeft de voorkeur aan lichte, droge, goed gedraineerde, niet kalkhoudende grond die niet vochtig mag zijn. Als peulvrucht kan hij stikstof uit de lucht opslaan in knobbelbacteriën op zijn wortels; extra bemesting is alleen nodig als de bloei merkbaar afneemt.

  Speciale opmerkingen:In de winter vriezen de bovengrondse scheuten meestal terug en in het volgende voorjaar loopt de plant weer uit als een vaste plant. In de eerste twee jaar moet het wortelgebied worden beschermd met een bladerdek; planten in containers kunnen het beste overwinteren op een koele, vorstvrije plaats zoals een garage of trap, waar het donker kan zijn maar de pot niet volledig mag uitdrogen. Struikklaver bloeit op de eenjarige scheuten en kan daarom in het voorjaar zonder problemen tot 30 à 50 cm worden teruggesnoeid.

  Afleveringsbon:

  De bomen worden verpakt in kartonnen dozen zonder aarde (containerplanten met aarde) en de wortels worden tegen uitdroging beschermd met vochtig stro. De bomen kunnen bij koel weer nog enkele dagen in de geopende verpakking blijven staan; het is beter ze in de grond te zetten. Let erop dat de gevoelige fijne wortels in geen geval mogen uitdrogen. De hoge stengels zitten in een buitenverpakking van karton en folie; de wortels zijn gewikkeld in vochtig stro.
  Bij elke levering worden gedetailleerde plantinstructies gevoegd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210516

   Deze prachtige heester komt oorspronkelijk uit Noord-China en Japan, waar hij groeit op zonnige hellingen en bosranden. Als laatbloeiende sierstruik en dus waardevolle late insectenweide wordt hij ook in dit land steeds populairder, vooral omdat de plant gemakkelijk te verzorgen en robuust is en goed tegen hitte en droogte kan.
   Krachtige, verplante, tweejarige struik, gekweekt in een pot van 3 liter. Hoogte van de plant bij levering ca. 20 cm.
   Wij verzenden vanaf begin februari tot eind november. Houd er rekening mee dat het plantseizoen door weersomstandigheden kan worden uitgesteld of ingekort.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen