Menu

Benedictine dames sandalen smal

Red
Benedictine dames sandalen smal
Red
Red
€ 149,00
€ 96,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Goed voorkomen

Het plantaardig gelooide rundleer voor de riemen en de binnenzool van deze sandaal komt uitsluitend uit Midden-Europa. Het is doorgeverfd en fijn gepolijst. De 1,1 cm dikke, bijzonder soepele en tegelijk slijtvaste zool van merkrubber zorgt voor het beste loopcomfort. Alle bewerkingen, van het snijden van het leer tot de laatste afwerking van de zoolranden, worden met de hand gedaan.

Benedictijnse schoenmakerij in een jong klooster

Deze klassieke, eenvoudige leren sandalen worden gemaakt in het pas gestichte benedictijnenklooster van Sainte-Marie de la Garde (bij Agen). Het werd in 2002 gesticht door de Provençaalse abdij Sainte-Madeleine in Le Barroux omdat er door de vele nieuwkomers een gebrek aan ruimte was ontstaan. De monniken zijn in een kleine groep begonnen met het renoveren en verbouwen van een ouder landelijk pand. Zo legden zij de basis voor een kloosterleven en planden zij ook hun werkmogelijkheden in de nieuwe plaats. In overeenstemming met de streek plantten zij meer dan 400 walnootbomen - walnoten zijn van oudsher inheems in het westen van Frankrijk - en richtten zij een bijenstal in. De kleine gemeenschap is sindsdien gegroeid en de monniken zijn erin geslaagd een goed functionerend nieuw klooster op te richten met alle nodige voorzieningen, vooral een kapel.
De monniken besloten ook een schoenmakerij voor sandalen op te zetten, omdat zij daar zelf en vele andere kloosters in Frankrijk grote behoefte aan hebben. U kunt dit met eigen ogen zien wanneer u Sainte-Marie de la Garde of Le Barroux bezoekt. Broeder Sébastien is de meesterschoenmaker, en hij hecht veel waarde aan een duidelijk, puristisch ontwerp en de meest nauwkeurige afwerking.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 20166

Riem en binnenzool koeienhuid, plantaardig gelooid, doorgeverfd en fijn gepolijst. Rubberen zool en hak (hoogte 2,4 cm). Gemaakt in Frankrijk.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Goede dingen van kloosters

Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

Goede dingen van kloosters
Menu