Menu
Rosenhof Schultheis

Balkonroos 'Rouge Meilove' ®

(Rosa polyantha)
Nieuw
Rosenhof Schultheis
Balkonroos 'Rouge Meilove' ®
(Rosa polyantha)
  € 14,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Rozen voor het balkon. Klein, maar veelbloemig.

  Om het balkon of terras het hele jaar door met rozen te verfraaien, hebt u soorten nodig die compact groeien en vrij klein blijven, die gezond en vitaal zijn en zo lang mogelijk bloeien. Polyantrozen (ook wel lage perkrozen genoemd) bloeien meestal in weelderige trossen. De kleuren zijn sterk, de bloemvorm varieert van enkelvoudig tot zeer dubbel. Een belangrijk veredelingsdoel voor deze (moderne) rassen is gezondheid, wat vooral voor gebruik op het balkon - waar de omstandigheden vaak niet optimaal zijn - een groot voordeel is. Het is echter moeilijk om deze kwaliteit in de veredeling te combineren met het kenmerk geur: sterk geurende polyantharosen komen dan ook bijna niet voor. Wij hebben rassen geselecteerd in verschillende, heldere kleuren en met een lichte geur. Ze bereiken een uiteindelijke hoogte van 60 tot 100 cm, zijn (uiteraard) geschikt om in grotere potten te planten en bloeien met kleine onderbrekingen gedurende het hele seizoen tot aan de vorst. Alle soorten zijn zeer gezond en gemakkelijk te verzorgen en daarom ook zeer geschikt voor beginners.

  Standplaats en verzorging:

  De rozen hebben een zonnige standplaats nodig en, goed voor balkonbezitters, ze kunnen ook warmte verdragen. Als ze in een container worden geplant, volstaat aanvankelijk een pot van 10 liter. Uiterlijk na twee jaar moeten ze echter worden verpot in een minstens twee keer zo grote pot. Bij het planten in het voorjaar (in een container) is het essentieel om de planten flink terug te knippen, tot ongeveer 5 à 6 cm. Dit vermindert het (bovengrondse) waterverlies door verdamping en bevordert tegelijkertijd de groei en wortelvorming. Bij het planten in de herfst moet de pot de eerste winter ook tegen vorst worden beschermd.

  Leveringsnota:

  De rozen worden verzonden als struiken met blote wortel, ongeveer een el lang, verpakt in vochtige houtwol. Als u de rozen niet meteen wilt planten, kunt u ze ongeveer twee weken bewaren (in open verpakking en in een koele, vorstvrije omgeving); de gevoelige fijne wortels mogen in geen geval uitdrogen. Het is beter om de rozen tot het planten op een schaduwrijke plaats in de tuin te bewaren.

  Plant instructies

  Productinformatie

  Artikel nummer 45832

   Een rijkbloeiende, kersenrode roos met dubbele, maar weerbestendige en licht geurende bloemen. Het rood-donkergroene blad vormt een mooi contrast, is glanzend en gezond. De struik groeit bossig en compact tot een hoogte van ongeveer 70 cm. Hij is niet alleen geschikt als winterharde containerplant voor het balkon, maar ook als groepsplant in de border of voor een lage haag langs een pad.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen